Upptäck det smakrika finska köttet
Finland är ett av de länder i världen med bäst förutsättningar för lantbruk med näringsrik jord, friskt grundvatten och ren luft. Här strövar nötdjuren fritt och betar färskt gräs under sommarmånaderna medan grisarna äter sig mätta på närodlat näringsrikt foder. Det är den enkla formeln bakom ett kött med förstklassig kvalitet och utsökt smak. Det är Atria Pure Rare.
Ett utmärkt alternativ till det svenska köttet

Idag har kunskapen och intresset för finskt kött ökat som ett utmärkt alternativ till det svenska köttet. Finland ligger långt norrut där det optimala sättet att använda marken på är att odla gräs och bedriva djuruppfödning.

Ett utmärkt alternativ till det svenska köttet
Idag har kunskapen och intresset för finskt kött ökat som ett utmärkt alternativ till det svenska köttet. Finland ligger långt norrut där det optimala sättet att använda marken på är att odla gräs och bedriva djuruppfödning.

I Finland finns en god djuromsorg med liknande krav som i Sverige och med en antibiotikaanvändning som är näst lägst i EU, efter Sverige. Eftersom vi inte är självförsörjande av kött i Sverige och är det finska ett tryggt och hållbart alternativ.
I Finland finns en god djuromsorg med liknande krav som i Sverige och med en antibiotikaanvändning som är näst lägst i EU, efter Sverige. Eftersom vi inte är självförsörjande av kött i Sverige och är det finska ett tryggt och hållbart alternativ.


Pure Rare är ett högkvalitativt kött som är spårbart ner till individnivå tack var märkning av djuren. 80 procent av nötköttet kommer dessutom från mjölkdjur. På så sätt tjänar djuret två syften vilket påverkar den totala hållbarheten i köttproduktionen.
Det är alltså ingen slump att vårt kött uppskattas av både restauratörer och gäster på båda sidor om Bottniska viken.

Pure Rare är ett högkvalitativt kött som är spårbart ner till individnivå tack var märkning av djuren. 80 procent av nötköttet kommer dessutom från mjölkdjur. På så sätt tjänar djuret två syften vilket påverkar den totala hållbarheten i köttproduktionen.
Det är alltså ingen slump att vårt kött uppskattas av både restauratörer och gäster på båda sidor om Bottniska viken.
Vill du läsa mer om Atria Pure Rare och det finska köttets fördelar?